- Strona główna
- Forum
- dzieci i młodzież, kryzysy, rodzicielstwo i rodzina
- Dzień dobry. Mam...
Dzień dobry. Mam córkę 13 lat.
Małgorzata Korba-Sobczyk
Dzień dobry
Być może uda się namówić Córkę na rozmowę z psychologiem i pracę nad technikami pomagającym w tematyce radzenia sobie ze stresem w obliczu zbliżających się egzaminów. Podczas pracy nad tymi obszarami być może Córka zaufa specjaliście na tyle aby poruszyć temat relacji z tą koleżanką. Platforma Twój Psycholog oferuje bezpłatne konsultacje ze specjalistami , może spróbuje Pani skorzystać z tej opcji i wybierze Pani odpowiednego specjalistę.
Pozdrawiam
Małgorzata Korba-Sobczyk
Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Agnieszka Stetkiewicz-Lewandowicz
Dzień dobry,
bardzo dobrze, że poważnie traktuje Pani sytuację córki. Nie należy lekceważyć takich zachowań. Jak rozumiem wizyta u psychoterapeuty na razie nie wchodzi w grę, ale może rozmowa z wychowawcą córki lub szkolnym psychologiem/ pedagogiem albo nauczycielem, którego córka lubi i mu ufa, mogłby pomóc. Sugeruję nie naciskać na córkę, ale obserwować ją i być wsparciem.
pozdrawiam
Piotr Ziomber
Dzień dobry
Treści z plastrami i ostrymi narzędziami mogą wzbudzać obawy i słusznie. To wołanie w eter RATUNKU!!! Pani córka potrzebuje pomocy specjalisty. Dla niej to trudne i będzie się przed tym broniła, ale proszę nalegać. Najlepiej, aby to była kobieta. Przy niej będzie czuła się bezpieczniej. Na zachowanie córki wpływa wiele czynników, ale trzeba się temu przypatrywać. Wskazane by były testy psychologiczne dotyczące skali lęku i stresu oraz w stronę depresji. Mam nadzieję, że sprawy się ustabilizują. Życzę dużo siły.