Trudności społeczne, zaburzone odżywianie, przerażenie, że czuję, że jestem homoseksualny.
Daxxxeeed
Zofia Kardasz
Dzień dobry,
podjęcie psychoterapii jest czymś, co mogłoby zdecydowanie pomóc Panu w poradzeniu sobie z przeżywanymi trudnościami. Pisał Pan o dwukrotnym kontakcie z psychologiem, rozumiem, że to były wizyty bardziej w charakterze wsparcie psychologicznego. Polecałabym skorzystać z usług psychologa - psychoterapeuty w regularnym, dłuższym procesie. Wspólnie będziecie mogli przyjrzeć się źródłom Pana trudności.
Pozdrawiam serdecznie
Zofia Kardasz
Zobacz podobne
Dzień dobry. Piszę, ponieważ mam problem z nadmiernym przeklinaniem. Nie robię tego przy obcych ani kolegach. Jednak problem się pojawia, gdy jestem z rodziną. Głownie mama i babcia. Wtedy, w co drugim słowie mówię słowo na k. I jeszcze nie jest to żartobliwe tylko z agresją. Problem zaczął się ok. dwa miesiące temu. Wcześniej też występował, ale nie aż tak. Zaczynając od początku, to chciałam być chłopakiem, czyli przejść zmianę płci. Już miałam zapisywać się na operację. Innymi słowy, zachowywałam się i czułam jak chłopak. Wszystko zmieniło się, odkąd obejrzałam serial. Nie wiem, co w nim zobaczyłam, ale już w trakcie poszłam do łazienki i ogoliłam całe ciało, aby nie było włosów i ubrałam się w damską piżamę. Normalnie magia jakaś. Czyli da się wyleczyć z tego dziadostwa zwanego transpłciowością. Poczułam wielką ulgę i od tej pory zabieram ubrania mamy, bo przecież ja mam same męskie. Ale wracając do tematu, zaczęłam tak przeklinać i tyle jest we mnie agresji, że potrafię wyzwać makaron w kuchni różnymi przekleństwami, bo mi się rozsypie. Podejrzewam, że gdy odkąd zaczęłam być kobietą, tak jak bóg przykazał, to zaczęłam dostrzegać, jak mama o siebie nie dba. Tak mnie denerwuje, że bym ją rozszarpała. Byłyśmy zgrane, jak chciałam być chłopcem, a się oddalam jako dziewczyna. Może jest coś, co mogę z tym zrobić?