- Strona główna
- Forum
- związki i relacje
- Myśl, że partner...
Myśl, że partner mnie okłamuje jest nie do zniesienia - co robić?
Orchidea
Usunięty Specjalista
Droga Orchideo
to co Cię spotkało jest przykre, trudne i niesprawiedliwe. Partner ewidentnie przekroczył i to bardzo pewną bezpieczną granicę w Waszym związku. “Słyszę” ten ból w Twoim sercu i choć to bardzo trudne jest on normalną reakcja na takie zranienie. To co teraz się dzieje to ważny etap relacji, wiele się dzieje. W wielu przypadkach emocje biorą górę co jest naturalne ale niestety nie ułatwia ( jak sama piszesz czujesz strach a także dręczy Cię wrażenie/ obawa bycia wciąż okłamywaną). Myślę, że to co byłoby dobre to mimo wszystko zadbać o siebie, o swój spokój, jednocześnie nie tłumiąc bólu i złości. Poukładać sobie to wszystko w głowie i zastanowić się co dalej. Tak by przerwać tę spiralę nakręcania się zapoczątkowana przez nieuczciwe zachowanie partnera. Jeśli czujesz, że w tym wszystkim potrzebujesz pomocy, proponuję skontaktować się z psychologiem.
Pozdrawiam serdecznie i życzę spokoju w sercu.
Karina Solarska-Dobrowolska
Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Marta Knapik
Dzień dobry,
została Pani bardzo zraniona przez partnera. Fakt, że unieważnia on Pani uczucia, omija odpowiadanie na pytania tylko nasila Pani obawy dotyczące tej relacji. Warto było by przyjrzeć się Pani umiejętności stawiania granic, dbaniu o siebie w relacji. To partner jest tą osobą, która naruszyła zaufanie w związku, nie Pani.
Jeśli partner wyraża chęć pracy nad związkiem, możecie Państwo skorzystać z terapii partnerskiej i zobaczyć co Was od siebie oddala. Jeśli partner nie będzie chętny, to warto zaopiekować się sobą w terapii indywidualnej.
Pozdrawiam serdecznie i życzę ułożenia się spraw po Pani myśli.
Marta Knapik
Iwona Lassota
Witam, pewnie w zaistniałej sytuacji każdy z Was ma jakiś swój udział. Czy będziecie w stanie sami go przeanalizować, tego nie wiem, od tego jest terapia par, z której możecie skorzystać jeśli chcecie swój związek podtrzymać.
To od Was zależy i od Waszego wyboru czy chcecie nadal być parą. Bycie w relacji, w której pojawiają się kłamstwa, czy niedomówienia jest niszczące dla Was obojga, ponieważ podważa zaufanie do drugiej osoby lub siebie samego.
Pozdrawiam

Zobacz podobne
Witam, mam problem z moim mężem. Od zawsze był bardzo nerwowy, nawet był zły, że urodzona córka zbyt dużo płacze , wybuchał krzycząc jak coś mu nie wychodziło, krzyczy na telefon rzuca nim, pięścią w komputer wali, to kilka razy się zdażyło, krzyczy na ulicy, bo nie może parkometru zapłacić, wybucha znienacka, jest zły i krzyczy, bo korek na autostradzie jest . Zauważyłam, że jak się nakręci to musi wybuchnąć i wtedy każdy pretekst dobry, żeby się pokłócić. Na początku dyskutowałam i nie przynosiło efektów, bo się pokłóciliśmy. Teraz jak jest wściekły to ja idę do pokoju, nie rozmawiam. A jeśli jedziemy to się nie odzywam, bo jeśli mówię nie denerwuj się to jego jeszcze bardziej rozpiera. Prosiłam, żeby udał się do specjalisty to powiedział, że do psychiatry nie pójdzie. Nie wiem jak mam sobie już radzić, bo wstyd mi jest kiedy w miejscu publicznym się wkurza, jeszcze do mnie takie teksty „a ty się dziwisz, że tak reaguje „ I już nie wiem czy faktycznie coś jest ze mną nie tak? Proszę mi pomóc czy to normalne, że tak się mój mąż zachowuje? Pozdrawiam Ania.