Wstecz

W telefonie żony odkryłem filmik, który obawiam się, że komuś wysłała. Nie wiem co robić.

Dzień dobry, dzisiaj przypadkiem, chcąc obejrzeć nasze wspólne zdjęcia z córką, które robiła Żona jakiś czas temu, odkryłem w telefonie Mojej Żony filmik jak robi striptiz piersi. Nie widać na nim twarzy, ale na dłoni nie ma obrączki. Był to czas, kiedy byłem z córką na spacerze, dzień przed wyjazdem na kurs wojskowy. Bardzo mnie to zszokowało, ponieważ żona nigdy nie przesyłała mi takich filmików. PRAWDOPODOBNIE filmik został do kogoś wysłany, ale na to nie mam dowodów. Jest mi bardzo przykro i nie wiem czy zrobić konfrontację, czy nie wychylać się i obserwować żonę, jednocześnie próbując podreperować nasze relacje ? Nie jesteśmy skłóceni, ale sam wiem, że w naszym związku przydałoby się więcej "ognia".

Anonim

w zeszłym miesiącu
Michał Baczewski

Michał Baczewski

dzień dobry,

opisywana przez Pana sytuacja może budzić pytania, niepewność a nawet obawy.  Bardzo dobrze że zakłąda Pan że coś może być jak Pan pisze PRAWDOPODOBNE a nie konieczne “pewne”. Zdaję sobie sprawę że to teraz trudne ale myślę że czasami warto chwilę pobyć z sytuacją, zastanowić się nad tym co to dla Pana znaczy i co Pan czuje. Gdy będzie Pan już gotowy można zastanowić się czy nie porozmawiać z żoną (unikając oskarżania a mówiąc otwarcie co to Panu zrobiło). W zależności od tego w jakim miejscu teraz jesteście zawsze warto pracować nad relacją “My”. 

dużo siły, 

Michał Baczewski, Centrum Terapii i Rozwoju wPunkt

w zeszłym miesiącu
Izabela Czak-Kunert

Izabela Czak-Kunert

Dzień dobry,

myślę, że warto postawić na szczerą rozmowę z partnerem. Konfrontacja może wywołać silne emocje i nieprzewidywalne reakcje, dlatego warto rozważyć spokojną rozmowę, w której wyrazi Pan swoje uczucia i zapytasz żonę o wyjaśnienia. Może to być okazja do szczerej dyskusji na temat Waszego związku i tego, czego oboje potrzebujecie, aby poprawić relację. Kluczowe jest zachowanie spokoju i otwartości na dialog. 

Pozdrawiam

w zeszłym miesiącu
Patryk Falerowski

Patryk Falerowski

Dzień dobry,

To całkowicie normalne, że ta sytuacja jest dla Pana szokująca i wywołuje wiele emocji, takich jak smutek, złość, a nawet strach. Przede wszystkim, warto podejść do tego tematu z delikatnością i rozwagą. 

Przed podjęciem jakichkolwiek działań, warto zastanowić się nad tym, co dokładnie Pan czuje oraz spróbować spojrzeć na sytuację z różnych perspektyw - jakie możliwe scenariusze wyjaśniają tę sytuację? Jakie emocje te scenariusze w Panu budzą? Ważne wydaje się być także, aby nie zakładać najgorszego - może to wprowadzić wiele napięcia i pochopnych decyzji.

Jeśli zdecyduje się Pan na szczerą rozmowę z żoną, warto zadbać o to, aby był to moment, w którym zarówno Pan, jak i Pana żona mają odpowiednio dużo czasu i prywatności oraz zacząć od spokojnego wyjaśnienia całej sytuacji - bez przechodzenia do oskarżeń. Jeśli rozmowa nie przyniesie oczekiwanych rezultatów lub jeśli emocje będą zbyt silne, warto rozważyć terapię par. Wsparcie specjalisty może pomóc w przepracowaniu tej sytuacji i znalezieniu rozwiązań.

Pozdrawiam, 

Patryk Falerowski

w zeszłym miesiącu
Irena Kalużna-Stasik

Irena Kalużna-Stasik

Dzień dobry,

rozumiem pana emocje, może pan czuć się zdezorientowany. Zachęcam jednak porozmawiać z żoną. Komunikacja w tej sytuacji jest bardzo ważna oraz szacunek do siebie i do pana żony.  Nawet jeżeli sytuacja jest dla pana niekomfortowa, to wymaga rozmowy i odwagi. A jeżeli pan będzie tylko się domyślał może to doprowadzić do kumulacji emocji. A zatem wybuchu. W tej sytuacji warto to zakomunikować i umówić z żoną na rozmowę, aby dowiedzieć się więcej i to wyjaśnić. 

Spokojnego dnia,

Irena Kalużna-Stasik

w zeszłym miesiącu
Katarzyna Kania-Bzdyl

Katarzyna Kania-Bzdyl

Dzień dobry,

chyba podświadomie podjął już Pan decyzję, co z tą sytuacją zrobić.

Niedomówienia i niepewność będą dręczyły Pana każdego dnia. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest zagrać w otwarte karty i porozmawiać z żoną wprost, ale w takim momencie, abyście byli sami, bez dzieci. W przeciwnym razie obawiam się, że Pana zaufanie do żony może zostać nadwyrężone.

Pozdrawiam. 

w zeszłym miesiącu

Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?

Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!

Zobacz podobne