Aplikacja TwójPsycholog — wsparcie, które masz zawsze pod ręką

📲 Pobierz aplikację i zadbaj o siebie na własnych zasadach

Dostępne w Google PlayPobierz w App Store
Left ArrowWstecz

Czy założenie konta na Discordzie może powodować fizyczne objawy pieczenia?

Czuję okropne pieczenie głęboko w ciele, w odcinku lędźwiowym w lewym boku obok pośladka. Założyłam konto na Discordzie i od tego się zaczęło. Kiedy usuwam konto, pieczenie mija AUTOMATYCZNE. Ale kiedy znowu założę konto to cały ten ból powraca. Ktoś wie co zrobic? Muszę mieć discorda by grać w miencrafta z moim kolegą, ale to strasznie boli. Przypominam że pieczenie automatycznie mija po usunięciu discorda, i powraca po założeniu.
Katarzyna Świdzińska

Katarzyna Świdzińska

Dzień dobry, 

Pani opis brzmi bardzo niepokojąco, ale samo założenie konta na Discordzie nie jest w stanie bezpośrednio wywołać pieczenia w okolicy lędźwi i pośladka. Jeśli ból rzeczywiście pojawia się i znika w związku z Discordem, warto rozważyć, czy nie towarzyszy temu silny stres, napięcie lub niepokój związany z korzystaniem z tej platformy. Jeśli objaw jest silny, nawracający lub się nasila, warto skonsultować się z lekarzem.

Proszę zwrócić uwagę - czy pieczenie pojawia się już w momencie samego założenia konta, czy raczej wtedy, gdy zaczyna Pani myśleć o Discordzie, logować się lub rozmawiać z innymi osobami? To może być ważna wskazówka. 

Pozdrawiam, 

Katarzyna Świdzińska, Psycholog

Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?

Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!

Agnieszka Włoszycka

Agnieszka Włoszycka

Dzień dobry,

Brzmi to bardzo nietypowo i rozumiem, że może Cię to niepokoić. Trudno jednak znaleźć medyczne wyjaśnienie, w którym samo posiadanie konta na Discordzie bezpośrednio powoduje pieczenie w okolicy lędźwiowej.

Zastanawiam się, czy nie warto przyjrzeć się temu, co dzieje się w Tobie w momencie zakładania konta lub korzystania z niego. Czasem silny stres, napięcie, niepokój albo skojarzenia związane z konkretną sytuacją mogą wywoływać bardzo realne objawy w ciele.Warto też skonsultować ten objaw z lekarzem, szczególnie jeśli ból jest silny lub pojawia się również w innych sytuacjach.Mam do Ciebie dwa pytania: co myślisz lub czujesz tuż przed pojawieniem się tego pieczenia? I czy zdarza się ono kiedykolwiek w innych sytuacjach niż związanych z Discordem? 

Z pozdrowieniami,

Agnieszka Włoszycka

Joanna Michałek

Joanna Michałek

Dzień dobry,

poruszyłaś moją dewizę:

Mamę oszukasz

Prawnika oszukasz

Siebie oszukasz

Dżinsy oszukasz 😉

Ciała nie oszukasz!

Ciało gada do nas cały czas i ty pięknie to zauważyłaś!

Myślę, że problemem nie jest platforma tylko może być spięcie, że stracisz kontakt z kolegą z którym grasz. A to jest bardzo ważne dla ciebie.

Temu bym się przyjrzała.

Powodzenia!

Sylwia Skibińska

Sylwia Skibińska

Dzień dobry Pani Marleno,

Opisuje Pani bardzo nietypową zależność i choć brzmi ona niepokojąco, samo założenie konta na Discordzie nie jest znaną przyczyną pieczenia w okolicy lędźwiowej. Zdarza się, że silny stres, napięcie lub określone skojarzenia mogą wywoływać objawy fizyczne, które pojawiają się w konkretnych sytuacjach. Warto jednak najpierw wykluczyć przyczyny medyczne, konsultując się z lekarzem, zwłaszcza jeśli ból jest silny lub się nasila.

Jeżeli badania nie wykażą przyczyny somatycznej, dobrym krokiem będzie konsultacja z psychologiem. Pomoże ona zrozumieć, dlaczego właśnie ta sytuacja wiąże się z pojawianiem się objawów i jak stopniowo zmniejszyć ich nasilenie. Takie trudności można skutecznie leczyć, dlatego nie warto zostawać z nimi samemu.

Pozdrawiam,

Sylwia Skibińska 

Wiktoria Woldan

Wiktoria Woldan

hej, 

Dziękuję, że o tym napisałaś. Rozumiem, że taka sytuacja może być dla Ciebie naprawdę niepokojąca. Sam Discord nie jest przyczyną takich dolegliwości, dlatego warto skonsultować się z lekarzem, aby wykluczyć przyczyny zdrowotne. Jeśli okaże się, że wszystko jest w porządku, dobrze byłoby porozmawiać także z psychologiem, ponieważ silny stres lub napięcie mogą czasami objawiać się właśnie w taki sposób.

Pozdrawiam,
psycholog Wiktoria ❤️

komunikacja w zwiazku

Darmowy test na jakość komunikacji w związku

Zobacz podobne

Czuję, że psychoterapeutka przekracza moje granice.
Czuję, że psychoterapeutka przekracza moje granice. Poinformowałam ją, że nie chce rozmawiać o danym temacie, mimo to ona dalej ten temat drążyła. To już nie pierwszy raz. Myślę nad zakończeniem terapii, bo już kilka razy po spotkaniu z terapeutką czułam się gorzej przez jej zachowanie. Ona twierdzi, że powinnam czasami przekroczyć daną granicę, by potem w rezultacie poczuć się lepiej. Ale z racji, że mam zaburzenia lękowe to często muszę przekraczać jakąś granice np: gdy boję się gdzieś pójść, ale mimo to i tak tam idę. Przez przekraczanie przez psychoterapeutkę moich granic czuję się źle i czasami mam nawet myśli samobójcze. Nie wiem, co robić, czy powinnam dalej dyskutować z terapeutką na temat jej zachowania czy zakończyć terapię?
Witam serdecznie, mam obawy co do sąsiadów
Witam serdecznie, mam obawy co do sąsiadów, ponieważ upatrzyli sobie moją córkę 3-latkę i chcą pokazać światu, że oni by byli lepszymi rodzicami. Ode mnie słyszała od sąsiada, jak mówił do córki, jak chciał ją zabrać do siebie, a córką nie chciał iść, że ja to nie jej mamą, tylko za ścianą jest mama, czyli jego żona. Co zrobić.
Nieodpowiednie zachowanie i treści wstawiane przez pewną psycholożkę o narcyźmie.
Witam , jestem ofiarą narcyza . Trafiłam na panią psycholog, która nie tylko nie poprawiła mojej sytuacji psychicznej, a pogorszyła . Teraz jestem u odpowiedniej osoby i wiem , że dobry terapeuta może uratować życie, ale zły może nawet doprowadzić do odwrotnej sytuacji . Pani ta prowadzi Instagram, gdzie wstawia śmieszne scenki na temat narcyzów , udostępnia treści, która najczęściej nijak maja się do psychopaty, socjopaty, który jest oprawcą swojej ofiary . Uważam, że to może źle wpłynąć na wiele kobiet , mężczyzn, którzy zmagają się z taka traumą . Proszę o opinie .
Hej, jestem na oddziale dziennym i ciekawi mnie sytuacja z jednym z psychologów, który jest też terapeutą zajęciowym.
Hej, jestem na oddziale dziennym i ciekawi mnie sytuacja z jednym z psychologów, który jest też terapeutą zajęciowym. Byłam z nim na dwóch rozmowach i dały mi bardzo dużo, ale właśnie po tej pierwszej, na wyjściu na papierosa, czułam się nieswojo i skrępowana. Na przerwach między zajęciami idziemy z grupą zapalić, i gdy on też wychodzi, rozmawia z niektórymi osobami, jako psycholog, doradza, ale czasami mam wrażenie, że rozmowy nabierają takiego luźnego i koleżeńskiego tonu i chyba przez to poczułam wtedy lekki dyskomfort. Dlatego też się zastanawiam czy jest to profesjonalne podejście, też pomyślałam, że może działać w formie takiego "szpiega", żeby obserwować grupę. Wydaje mi się, że nie jest to duży problem, bo jednak dużo mi dały te dwie sesje z nim, ale zaczęłam się zastanawiać, czy, i tak, jest to w porządku?
Kwetaplex XR i Tegretol CR przy autyzmie atypowym – na co są te leki i czy można je odstawić?
DZIEN DOBRY, kolega stwierdzony ma spektum autyzmu- autyzm atypowy. bierze leki Kwetaplex XR 200 mg i tegretol cr 200. na co to leki ? według ulotek na dwubiegunówkę, czy kiedys z tych leków zejdzie przestanie brac ? ma wahania nastroju. problemu ze snem.
toksyczny związek

Toksyczny związek – jak go rozpoznać i zakończyć?

Czy zastanawiasz się, czy Twój związek jest zdrowy? Nie każda trudność jest toksyczna, ale jeśli czujesz lęk, winę, wątpisz w siebie, boisz się mówić, co myślisz – warto się zatrzymać. Tutaj dowiesz się, jak rozpoznać toksyczny związek i jak go zakończyć.