Wstecz

Zacząłem zauważać, że coraz bardziej odsuwam się od ludzi, w sensie emocjonalnym

Poł roku temu rozstałem się z dziewczyną, z którą byłem 3 lata, bardzo ją kochałem, jak nikogo innego nigdy przedtem. Ostatnio zacząłem zauważać, że coraz bardziej odsuwam się od ludzi, w sensie emocjonalnym. Tracę kontakty z przyjaciółmi i nie wiem czy to moja wina czy świata. Mam dużo bardzo płytkich relacji z kobietami, które oczekują ode mnie tylko bliskości cielesnej, a ja nie potrafię im jej odmówić, choć często nie mam ochoty na zbliżenie. Podobno jestem bardzo atrakcyjnym mężczyzną, chociaż sam nigdy tak siebie nie widziałem i mam mnóstwo adoratorek. Chciałbym znaleźć osobę, która będzie mnie prawdziwie kochała, a nie chciała mnie wykorzystać tylko jako krótkoterminową zabawkę. Zdaje sobie sprawę, że w tak krótkiej wiadomości nie zawrę nawet ułamka mojej historii, ale chciałbym prosić o pokazanie mi kierunku, w którym powinienem podążyć, aby zacząć naprawiać swoje życie. Będę wdzięczny za jakąkolwiek poradę. Pozdrawiam serdecznie.
Katarzyna Kania-Bzdyl

Katarzyna Kania-Bzdyl

Dzień dobry,

proszę pomyśleć nad krótkoterminową terapią w postaci konsultacji psychologicznych. Na takich spotkaniach trzeba przepracować poprzedni związek a później skupić się nad tym, co się dzieje teraz.

Da się to ogarnąć tak, aby z powrotem czerpał Pan satysfakcję z życia :)

Katarzyna Kania-Bzdyl

3 tygodnie temu
Alicja Sadowska

Alicja Sadowska

Dzień dobry,

Przeżywa Pan obecnie trudny okres - nazywany kryzysem życiowym. Wpływa on na Pana zachowanie i funkcjonowanie oraz postrzeganie samego siebie. To naturalny proces, natomiast nie można bagatelizować swojego samopoczucia. Pomocne byłoby dla Pana umówienie się na konsultację psychologiczną. Specjalista po poznaniu Pana historii na pewno pomoże Panu przepracować problemy z przeszłości oraz skupić się na tzw. ,,tu i teraz" - pomóc w znalezieniu odpowiedniej drogi. 

Życzę wszystkiego dobrego,

mgr Alicja Sadowska - psycholog

3 tygodnie temu
Izabela Czak-Kunert

Izabela Czak-Kunert

Dzień dobry, sposób wchodzenia i funkcjonowania w relacjach to obszar pracy w toku psychoterapii. Jeśli zauważa Pan aktualnie pogorszenie samopoczucia warto skonsultować się z lekarzem psychiatrą, ale także pomyśleć nad podjęciem indywidualnego kontaktu psychoterapeutycznego, dzięki któremu będzie Pan mógł pracować nad funkcjonowaniem w relacjach i objawami, które w związku z tym się pojawiają. 

Pozdrawiam

3 tygodnie temu

Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?

Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!

Zobacz podobne