- Strona główna
- Forum
- zaburzenia psychotyczne
- Kontroluje pogodę,...
Kontroluje pogodę, zwierzęta i odruchy fizjologiczne - Czy to schizofrenia hebefreniczna?
Przejdźmy do sedna, bardzo proszę o odpowiedzi specjalistów. Dokładnie od 2020 roku zaczęły się dziać u mnie dziwne rzeczy, a mianowicie ja potrafię wywoływać kichanie ziewanie itp. różne bóle, różne choroby chrząkania itp. dzieje się to też u zwierząt itp. kot, zaczyna się myć, trząść się.
Umiem kontrolować pogodę, jak ja zasypiam, to zaczyna wiać albo silnie padać deszcz jak jest burza, kiedy o czymś myślę, przełknę ślinę czy coś, to pioruny szybciej biją albo koguty pieją, albo ktoś kaszle i to jest moja wina. Tak ja to odbieram, właśnie gdzieś pisałem na jakiejś stronie i twierdzili, że mam schizofrenię hebefreniczną. Ona odbiega od normalnej choroby i jest to choroba karmiczna, WIECIE, CO TO ZNACZY?!
Występuje u dzieci, od 15 do ileś tam życia.
Nie mogę przez to coś funkcjonować normalnie i poza tym nie wiem komu mam powiedzieć o tych moich objawach?
Ktoś może mnie wyśmiać, większość osób, dzieje się to już kilka lat i jest już coraz gorzej!
Potrzebuje jakiegoś specjalisty, bo ja już nie wiem, co robić!
Bez
Aleksandra Bou Karam
Dzień dobry,
Rozumiem, że objawy, które towarzyszą Panu od kilku lat, powodują gorsze samopoczucie.
Zalecałabym wizytę u lekarza POZ lub u psychiatry - specjalista będzie mógł bliżej przyjrzeć się Pana objawom (w trakcie wizyty przeprowadzi z Panem wywiad lekarski, dopyta o nasilenie objawów, być może zleci dodatkowe badania) oraz zweryfikować hipotezę o schizofrenii.
Wszystkiego dobrego!
Aleksandra Bou Karam
Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Martyna Jarosz
Dzień dobry,
objawy, które Pan opisuje, mogą wymagać specjalistycznej oceny, aby określić ich przyczynę i znaleźć odpowiednie wsparcie.
Zdecydowanie zalecam kontakt z lekarzem pierwszego kontaktu lub psychiatrą. Lekarz będzie mógł przeprowadzić dokładne badanie, zapytać o kontekst Pana objawów i zaproponować odpowiednie leczenie lub terapię.
Pozdrawiam serdecznie
Martyna Jarosz
psycholog