- Strona główna
- Forum
- inne, kryzysy, rodzicielstwo i rodzina
- Jak poradzić sobie...
Jak poradzić sobie z manipulacją w rodzinie?
Agnieszka Włoszycka
Witam,
Dziękujemy za kontakt z nami. Słyszę w tej treści dużo rozgoryczenia, żalu i bezsilności....
Czy podzieli się Pani czymś więcej, postaramy się odnieść do tego...
Z pozdrowieniami,
Agnieszka Włoszycka
Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Kinga Osmulska
Dzień dobry,
Brzmi to jak duże obciążenie i podważanie Ciebie. Masz prawo stawiać granice – to Ty decydujesz o swoim zdrowiu, nie mama.
Dobrze mieć kogoś z zewnątrz (terapeuta, lekarz), kto spojrzy na to obiektywnie i Cię wesprze.
Pozdrawiam
Kinga Osmulska
Psycholog, psychoterapeutka
Daria Składanowska
Dzień dobry,
to brzmi jak bardzo trudna i wyczerpująca sytuacja, szczególnie kiedy relacja z bliską osobą zamiast dawać oparcie, wywołuje poczucie presji i bycia niezrozumianą :)
To, co Pani przeżywa, jest ważne i zasługuje na spokojne przyjrzenie się - bez oceniania Pani czy umniejszania tego, co Pani czuje.
W takich sytuacjach dobrze jest mieć obok siebie kogoś z zewnątrz, kto może pomóc uporządkować emocje i spojrzeć na to z większym dystansem, np. psychologa szkolnego, pedagoga itp.
Pozdrawiam,
Składanowska Daria

Zobacz podobne
Czuję, że stoję z boku wszystkiego, jakbym był jakimś obserwatorem, a nie uczestnikiem życia. Nawet kiedy jestem wśród ludzi, czuję się samotny i oderwany. Mam wrażenie, że nic naprawdę do mnie nie trafia. Zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest przypadkiem coś w rodzaju społecznego wyobcowania, jakbym nie pasował do tego, co się dzieje wokół.