Już dostępna aplikacja mobilna Twój Psycholog
  • Wygodnie zarządzaj swoimi wizytami
  • Bądź w kontakcie ze swoim terapeutą
  • Twórz zdrowe nawyki z asystentem AI
Aplikacja mobilna
Dostępne w Google PlayPobierz w App Store
Left ArrowWstecz

Pomoc w leczeniu ataków paniki i uporządkowaniu życia dla 52-letniej kobiety

Poszukuję specjalisty, który mógłby pomóc mi w: (1) leczeniu ataków paniki. Jestem kobietą mam 52 l. (2) Uporządkowaniu mojego życia, żebym nie czuła się, jak popychadło.
Zbigniew Celebucki

Zbigniew Celebucki

Proszę poszukać certyfikowanego psychoterapeuty poznawczo behawioralnego i będzie wiedział jak z Panią pracować. W naszym ośrodku zajmuje się leczeniem leku napadowego Paweł Przybylski sensica.eu. 

pozdrawiamy  

1 rok temu

Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?

Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!

Dorota Rydel

Dorota Rydel

Pani Moniko,

mierzy się Pani z trudnościami, które mogą być bardzo przytłaczające, ale już samo podjęcie decyzji o szukaniu wsparcia to ogromny krok w kierunku poprawy jakości życia.

W kwestii leczenia ataków paniki możemy wspólnie przyjrzeć się, co je wywołuje i opracować skuteczne strategie radzenia sobie z nimi. Dzięki odpowiednim technikom możliwe jest odzyskanie kontroli nad tymi sytuacjami.

Jeśli chodzi o uporządkowanie życia i wzmocnienie Pani poczucia własnej wartości, skupimy się na pracy nad wyznaczaniem granic, budowaniem asertywności oraz odkrywaniu Pani zasobów i mocnych stron. Celem będzie stworzenie przestrzeni, w której poczuje się Pani bardziej pewna siebie i swoich wyborów.

Proszę dać znać, czy odpowiada Pani praca online, a także jaki termin konsultacji byłby dla Pani dogodny. Z przyjemnością pomogę Pani w tej ważnej podróży do lepszego samopoczucia.

Pozdrawiam serdecznie,

Dorota Rydel 

1 rok temu
Agnieszka Kwiatkowska

Agnieszka Kwiatkowska

Witam Pani Moniko, gratuluję podjęcia kroków w celu poprawy samopoczucia i wprowadzenia zmian w życiu. Często samo podjęcie decyzji o rozpoczęciu terapii jest już pierwszym sukcesem.

W przypadku ataków paniki oraz trudności związanych z poczuciem własnej wartości polecam terapię poznawczo-behawioralną (CBT), która jest efektywną metodą leczenia wielu różnych zaburzeń lękowych.

Zapraszam do siebie na darmowe konsultacje :) Trzymam kciuki i życzę powodzenia!

1 rok temu
Michalina Furmanek

Michalina Furmanek

Dzień dobry,

dziękuję za podzielenie się swoimi potrzebami dotyczącymi zaopiekowania się swoimi trudnościami i chęć walki o poprawę swojego samopoczucia i jakości życia.

Jestem psychologiem, psychoterapeutą pracującym w nurcie poznawczo-behawioralnym, który cieszy się skutecznością w leczeniu ataków paniki. 

Mogę również przyjrzeć się Pani przekonaniom na temat siebie, otaczającego świata i innych osób. Wspólnie możemy zastanowić się, co powoduje Pani obecny stan i co można zrobić, by to poczucie "bycia popychadłem" z czasem ustępowało/ustąpiło.

Chętnie przyjrzę się Pani potrzebom i spróbuję coś zaproponować/pokierować dalej.  

Zapraszam na konsultację — przyjmuję stacjonarnie w Lublinie bądź on-line. Zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam,

Michalina Furmanek

1 rok temu
Emilia Jędryka

Emilia Jędryka

Dzień dobry Pani Moniko, 

dziękuję za zaufanie i podzielenie się tym, z czym Pani się zmaga. Wygląda na to, że potrzebuje Pani wsparcia zarówno w radzeniu sobie z atakami paniki, jak i w pracy nad uporządkowaniem Pani życia. 

To ważne i dobre, że chce Pani o siebie zadbać.

Aby znaleźć specjalistę, mogę polecić kilka kroków:

- Skorzystanie z platformy TwojPsycholog.pl lub innej, gdzie można wyszukać terapeuty specjalizującego się w atakach paniki i pracy nad poprawą samopoczucia.

- Skontaktowanie się z Poradnią Zdrowia Psychicznego w swojej okolicy – może Pani umówić się na konsultację stacjonarnie lub online.

Jeśli jest Pani w Polsce, proszę rozważyć kontakt z bezpłatnymi numerami wsparcia, takimi jak Telefon Zaufania 116 123, gdzie można porozmawiać z kimś życzliwym i dowiedzieć się więcej o możliwościach pomocy.

Pani gotowość do działania to już ogromny krok naprzód. Wierzę, że z odpowiednim wsparciem odzyska Pani kontrolę nad swoim życiem i nauczy się stawiać granice, które przyniosą Pani spokój. 

Trzymam za Panią kciuki!

psycholog

Emilia Jędryka

1 rok temu
Joanna Wołoszyk

Joanna Wołoszyk

Dzień dobry Pani Moniko,

to brzmi, jakby rzeczywiście znajdowała się pani w trudnej sytuacji. Dobrze, że sięga Pani po pomoc.

Trudno powiedzieć, na podstawie informacji, które Pani podała, co byłoby przyczyną Pani problemu lub jaką formę terapii/wsparcia można by Pani polecić. 

Można by przyjrzeć się temu w konsultacjach psychoterapeutycznych. 

Jeśli chciałaby Pani skorzystać z takiej formy pomocy, zapraszam do kontaktu online lub osobiście.

Pozdrawiam

Joanna Wołoszyk

1 rok temu
Katarzyna Kania-Bzdyl

Katarzyna Kania-Bzdyl

Droga Moniko,

sugeruję, aby zadziałać z dwóch stron:

1) konsultacja z psychiatrą

2) podjęcie terapii z psychologiem/psychoterapeutą.

Mocno trzymam kciuki!

Katarzyna Kania-Bzdyl

1 rok temu
Jakub Okoczuk

Jakub Okoczuk

Dzień dobry,

szukanie wsparcia to ważny i odważny krok ku zmianie. Zarówno praca nad leczeniem ataków paniki, jak i uporządkowaniem swojego życia to kwestie, które można skutecznie rozwiązać przy odpowiednim podejściu terapeutycznym.

Moim celem byłoby wspieranie Pani w tych wyzwaniach, krok po kroku, w atmosferze zaufania i zrozumienia. 

Jeśli będzie Pani chciała porozmawiać, chętnie odpowiem na pytania i wspólnie omówimy, jak najlepiej pomóc.

Z poważaniem

Jakub Okoczuk

1 rok temu
Małgorzata Plata

Małgorzata Plata

Dzień dobry Pani Moniko,

Oferuję Pani wsparcie, pomoc psychologiczną -  prowadzę praktykę zarówno stacjonarną (w Krakowie), jak i online. 

Jeżeli jest Pani zainteresowana, proszę o kontakt na priv. 

Sesje terapeutyczne, redukcji lęku (ataków paniki) przeprowadzam po wcześniejszej pełnej diagnostyce na podstawie techniki CBT, mindfulness itp. 

Pierwsze spotkanie trwa 30 minut i jest gratis. 

Kolejne spotkania trwają 50 minut. Wspomniane techniki stosuję także w pracy nad poczuciem własnej wartości, pewnością siebie i funkcjonowaniem w związkach przyjacielskich, romantycznych.

Zapraszam serdecznie,

Małgorzata Plata

1 rok temu
Beata Lichocka

Beata Lichocka

Dzień dobry, 

zapraszam Panią na konsultację do gabinetu na Mokotowie przy ul.Madalińskiego. W czasie spotkania ustalimy, jaka forma pomocy będzie dla Pani najlepsza na ten moment. 

Jestem psychologiem, psychoterapeutą.

Prowadzę zarówno psychoterapię indywidualną, jak i psychoterapię par. 

1 rok temu
Kinga Okoń

Kinga Okoń

Pani Moniko, 

W przypadku ataków paniki bardzo skutecznym nurtem jest psychoterapia poznawczo-behawioralna, mamy do dyspozycji protokoły pracy poparte dowodami naukowymi. 

Gdyby była Pani zainteresowana konsultacją wstępną, to zapraszam do umówienia się, bardzo chętnie podejmę się pracy.

Pozdrawiam serdecznie, 

Kinga Okoń

1 rok temu
Małgorzata Gierałtowska

Małgorzata Gierałtowska

Dzień dobry Moniko,

pracuję stacjonarnie w Żorach, ale też online, jeśli taka forma pracy jest dla Ciebie odpowiednia. 

Pomogę Ci pokonać trudności, z jakimi się borykasz.

Zapraszam do kontaktu.

Pozdrawiam

Małgosia Gierałtowska

1 rok temu
Anastazja Mołodecka

Anastazja Mołodecka

Dzień dobry :) 
Zapraszam na wizytę. Pracuję w nurcie poznawczo-behawioralnym, który oferuje bardzo dużo technik pracy z atakami paniki. 

Pozdrawiam serdecznie, 

Anastazja Mołodecka :) 

1 rok temu
komunikacja w zwiazku

Darmowy test na jakość komunikacji w związku

Zobacz podobne

Pomimo coraz częstszych ataków paniki, samookaleczania się. nadal wątpię w swoim problem - co robić?
Czuję, że jest coraz gorzej. Coraz częstsze ataki paniki myśli samobójcze i znów powili zaczynam się samookaleczać. Mam 25 lat i mimo tego nie mogę się przełamać, żeby pójść do psychiatry, problem w tym, że wątpię w swój problem, kiedy czuję się gorzej, a jest to zazwyczaj porą wieczorna mówię sobie jutro się umowie na wizytę, ale kiedy wstaje rano po prostu żyje dalej aż znów mnie dopadnie gorszy nastrój i brak sił na cokolwiek. Czasem jest tak źle, że nie mam nawet siły się umyć, mój partner musi mi w tym pomagać, bo zapłakana nie mam siły żeby ręką ruszyć. Czasem następnego dnia rano po czymś takim też nie mam sił wstać z łóżka i funkcjonować. Potem jest 2 do kilku dni dobrych i znów się nazbiera stresujących sytuacji, a stresuje mnie coraz mmwiksza ilość pozornie błachych spraw. Studia dzienne, praca na etacie, mnóstwo spraw na głowie, kilkumiesięczne starania o Cię po poronieniu, przeprowadzka do domu partnera i mieszkanie z teściami (brak innej możliwości). To wszystko mnie dobija i już są nie wiem czy to zaraz mnie czy to już choroba i powinnam siw z tym udać do lekarza. Mam też problem z tym, że nowi współdomownicy naruszają moją przestrzeń, a właściwie jest jej znikoma ilość w tym domu dla mnie, bardzo się stresuje jak ktoś dotyka i przestawia moje rzeczy od zawsze to miałam, w przypadku mojej rodziny także, tylko jak mój partner to robi mi nie przeszkadza zupełnie. Czy to dziwne odczuwać stres w takiej sytuacji?
Zaburzenia nastroju, wykończenie psychiczne - jak sobie pomóc?
Co powinnam zrobić w momencie, kiedy opiekuję się osobą przewlekłe chorą (zaawansowane POChP - pomoc we wszystkich czynnościach), nie mogę liczyć na rodzinę (ataki w moją stronę), a sama choruje na c-ptsd i depresję i nie daję sobie już psychicznie rady?
Ataki paniki z małych powodów, dlaczego tak się dzieje?
Jak radzić sobie z atakami paniki? Mam ADHD, dopiero zdiagnozowane, nie wiem, czy to ma związek, ale mam ataki paniki na BŁAHYCH RZECZACH. Wybuch wojny na Ukrainie, nic, zero stresu, a ostatnio płakałam, trzęsłam się, bo nie otworzyli grupy na zumbę albo że moja lekarka przesunęła terminy z g. 17 na g. 10, czyli w czasie pracy. Przerażają mnie te reakcje, bo "leczę" się po nich ok tygodnia, czuję, że jestem bardziej zmęczona i nie wiem, skąd te lęki, ataki wynikają?
Jak znaleźć dobrego specjalistę, który pomoże na problemy związanymi z przeszłością?
Szukam specjalisty zajmującego się osobami dorosłymi z problemami związanymi z przeszłości, która ciągnie się kilkadziesiąt lat i uniemożliwia ułożenie sobie życia osobistego, dobrych relacji z bliskimi, zaczyna wpływać na zdrowie psychiczne. Nie wiem jak określić zakres tematyczny dla specjalisty?
Męczę się z atakami paniki, mam wrażenie omdlenia. Opiekuję się dziećmi, martwi mnie to.
Witam, mam taki problem - od kilku lat zmagam się z atakami paniki, raz są uśpionem raz w stresie mnie dopadają - ostatnio coraz częściej razem z hiperwentylacją, mam problemy z pamięcią i koncentracją, mam trójkę dzieci i bardzo mnie to martwi. Ostatnio nawet w stresie miałam takie kółko kręcone się przed oczami i oddychać mi było ciężko i słabo widziałam, ogólnie jak mam wyjść do sklepu, to tak się stresuję, że trzęsą mi się ręce i serce mi wali- omijam tłumy. Proszę o radę, wybieram się do psychologa, ale jeszcze prawie miesiąc do wizyty. Pozdrawiam
kryzys w związku

Kryzys w związku – jak go przetrwać i odbudować relację?

Twój związek w kryzysie? To naturalny etap, który może wzmocnić relację. Poznaj sprawdzone strategie i porady ekspertów, by skutecznie przez niego przejść i odbudować więź. Czytaj dalej!