Pomoc w leczeniu ataków paniki i uporządkowaniu życia dla 52-letniej kobiety
Monika

Zbigniew Celebucki
Proszę poszukać certyfikowanego psychoterapeuty poznawczo behawioralnego i będzie wiedział jak z Panią pracować. W naszym ośrodku zajmuje się leczeniem leku napadowego Paweł Przybylski sensica.eu.
pozdrawiamy

Dorota Rydel
Pani Moniko,
mierzy się Pani z trudnościami, które mogą być bardzo przytłaczające, ale już samo podjęcie decyzji o szukaniu wsparcia to ogromny krok w kierunku poprawy jakości życia.
W kwestii leczenia ataków paniki możemy wspólnie przyjrzeć się, co je wywołuje i opracować skuteczne strategie radzenia sobie z nimi. Dzięki odpowiednim technikom możliwe jest odzyskanie kontroli nad tymi sytuacjami.
Jeśli chodzi o uporządkowanie życia i wzmocnienie Pani poczucia własnej wartości, skupimy się na pracy nad wyznaczaniem granic, budowaniem asertywności oraz odkrywaniu Pani zasobów i mocnych stron. Celem będzie stworzenie przestrzeni, w której poczuje się Pani bardziej pewna siebie i swoich wyborów.
Proszę dać znać, czy odpowiada Pani praca online, a także jaki termin konsultacji byłby dla Pani dogodny. Z przyjemnością pomogę Pani w tej ważnej podróży do lepszego samopoczucia.
Pozdrawiam serdecznie,
Dorota Rydel

Agnieszka Kwiatkowska
Witam Pani Moniko, gratuluję podjęcia kroków w celu poprawy samopoczucia i wprowadzenia zmian w życiu. Często samo podjęcie decyzji o rozpoczęciu terapii jest już pierwszym sukcesem.
W przypadku ataków paniki oraz trudności związanych z poczuciem własnej wartości polecam terapię poznawczo-behawioralną (CBT), która jest efektywną metodą leczenia wielu różnych zaburzeń lękowych.
Zapraszam do siebie na darmowe konsultacje :) Trzymam kciuki i życzę powodzenia!

Michalina Furmanek
Dzień dobry,
dziękuję za podzielenie się swoimi potrzebami dotyczącymi zaopiekowania się swoimi trudnościami i chęć walki o poprawę swojego samopoczucia i jakości życia.
Jestem psychologiem, psychoterapeutą pracującym w nurcie poznawczo-behawioralnym, który cieszy się skutecznością w leczeniu ataków paniki.
Mogę również przyjrzeć się Pani przekonaniom na temat siebie, otaczającego świata i innych osób. Wspólnie możemy zastanowić się, co powoduje Pani obecny stan i co można zrobić, by to poczucie "bycia popychadłem" z czasem ustępowało/ustąpiło.
Chętnie przyjrzę się Pani potrzebom i spróbuję coś zaproponować/pokierować dalej.
Zapraszam na konsultację — przyjmuję stacjonarnie w Lublinie bądź on-line. Zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam,
Michalina Furmanek

Emilia Jędryka
Dzień dobry Pani Moniko,
dziękuję za zaufanie i podzielenie się tym, z czym Pani się zmaga. Wygląda na to, że potrzebuje Pani wsparcia zarówno w radzeniu sobie z atakami paniki, jak i w pracy nad uporządkowaniem Pani życia.
To ważne i dobre, że chce Pani o siebie zadbać.
Aby znaleźć specjalistę, mogę polecić kilka kroków:
- Skorzystanie z platformy TwojPsycholog.pl lub innej, gdzie można wyszukać terapeuty specjalizującego się w atakach paniki i pracy nad poprawą samopoczucia.
- Skontaktowanie się z Poradnią Zdrowia Psychicznego w swojej okolicy – może Pani umówić się na konsultację stacjonarnie lub online.
Jeśli jest Pani w Polsce, proszę rozważyć kontakt z bezpłatnymi numerami wsparcia, takimi jak Telefon Zaufania 116 123, gdzie można porozmawiać z kimś życzliwym i dowiedzieć się więcej o możliwościach pomocy.
Pani gotowość do działania to już ogromny krok naprzód. Wierzę, że z odpowiednim wsparciem odzyska Pani kontrolę nad swoim życiem i nauczy się stawiać granice, które przyniosą Pani spokój.
Trzymam za Panią kciuki!
psycholog
Emilia Jędryka

Joanna Wołoszyk
Dzień dobry Pani Moniko,
to brzmi, jakby rzeczywiście znajdowała się pani w trudnej sytuacji. Dobrze, że sięga Pani po pomoc.
Trudno powiedzieć, na podstawie informacji, które Pani podała, co byłoby przyczyną Pani problemu lub jaką formę terapii/wsparcia można by Pani polecić.
Można by przyjrzeć się temu w konsultacjach psychoterapeutycznych.
Jeśli chciałaby Pani skorzystać z takiej formy pomocy, zapraszam do kontaktu online lub osobiście.
Pozdrawiam
Joanna Wołoszyk

Katarzyna Kania-Bzdyl
Droga Moniko,
sugeruję, aby zadziałać z dwóch stron:
1) konsultacja z psychiatrą
2) podjęcie terapii z psychologiem/psychoterapeutą.
Mocno trzymam kciuki!
Katarzyna Kania-Bzdyl

Jakub Okoczuk
Dzień dobry,
szukanie wsparcia to ważny i odważny krok ku zmianie. Zarówno praca nad leczeniem ataków paniki, jak i uporządkowaniem swojego życia to kwestie, które można skutecznie rozwiązać przy odpowiednim podejściu terapeutycznym.
Moim celem byłoby wspieranie Pani w tych wyzwaniach, krok po kroku, w atmosferze zaufania i zrozumienia.
Jeśli będzie Pani chciała porozmawiać, chętnie odpowiem na pytania i wspólnie omówimy, jak najlepiej pomóc.
Z poważaniem
Jakub Okoczuk

Małgorzata Plata
Dzień dobry Pani Moniko,
Oferuję Pani wsparcie, pomoc psychologiczną - prowadzę praktykę zarówno stacjonarną (w Krakowie), jak i online.
Jeżeli jest Pani zainteresowana, proszę o kontakt na priv.
Sesje terapeutyczne, redukcji lęku (ataków paniki) przeprowadzam po wcześniejszej pełnej diagnostyce na podstawie techniki CBT, mindfulness itp.
Pierwsze spotkanie trwa 30 minut i jest gratis.
Kolejne spotkania trwają 50 minut. Wspomniane techniki stosuję także w pracy nad poczuciem własnej wartości, pewnością siebie i funkcjonowaniem w związkach przyjacielskich, romantycznych.
Zapraszam serdecznie,
Małgorzata Plata

Beata Lichocka
Dzień dobry,
zapraszam Panią na konsultację do gabinetu na Mokotowie przy ul.Madalińskiego. W czasie spotkania ustalimy, jaka forma pomocy będzie dla Pani najlepsza na ten moment.
Jestem psychologiem, psychoterapeutą.
Prowadzę zarówno psychoterapię indywidualną, jak i psychoterapię par.

Kinga Okoń
Pani Moniko,
W przypadku ataków paniki bardzo skutecznym nurtem jest psychoterapia poznawczo-behawioralna, mamy do dyspozycji protokoły pracy poparte dowodami naukowymi.
Gdyby była Pani zainteresowana konsultacją wstępną, to zapraszam do umówienia się, bardzo chętnie podejmę się pracy.
Pozdrawiam serdecznie,
Kinga Okoń

Małgorzata Gierałtowska
Dzień dobry Moniko,
pracuję stacjonarnie w Żorach, ale też online, jeśli taka forma pracy jest dla Ciebie odpowiednia.
Pomogę Ci pokonać trudności, z jakimi się borykasz.
Zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam
Małgosia Gierałtowska

Anastazja Mołodecka
Dzień dobry :)
Zapraszam na wizytę. Pracuję w nurcie poznawczo-behawioralnym, który oferuje bardzo dużo technik pracy z atakami paniki.
Pozdrawiam serdecznie,
Anastazja Mołodecka :)

Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Dobierz psychologaZobacz podobne
Ostatnio doświadczyłam sytuacji, w której niespodziewanie pojawił się atak paniki i to w zupełnie nieoczekiwanym momencie. Byłam w sklepie, kiedy nagle poczułam przytłaczający lęk, serce zaczęło mi bić jak oszalałe, a ręce drżały. Wszystko wokół mnie wydawało się nierealne. Zaczęłam się zastanawiać, jak mogę lepiej zarządzać atakami paniki, szczególnie w takich nieprzewidywalnych sytuacjach? Czy są jakieś techniki, które mogłyby pomóc mi odzyskać kontrolę, zanim lęk zupełnie mnie pochłonie? Wiem, że zaburzenia lękowe mogą być trudne do opanowania, ale chciałabym nauczyć się metod, które pozwolą mi funkcjonować bez obaw o nagłe ataki. Będę wdzięczna za wskazówki i porady!
Byłam ostatnio w takiej sytuacji, że niespodziewanie dostałam ataku paniki, i to w naprawdę nieoczekiwanym momencie.
Było to w sklepie, stojąc przy półce, nagle poczułam przerażający lęk, serce zaczęło łomotać, a ręce mi zadrżały.
Miałam wrażenie, że wszystko wokół jest jakieś nierealne. Zaczęłam się zastanawiać, jak lepiej radzić sobie z atakami paniki, zwłaszcza kiedy są tak nieprzewidywalne.
Czy są może jakieś techniki, które pomogłyby odzyskać kontrolę, nim lęk całkiem mnie nie pochłonie?
Wiem, że zaburzenia lękowe łatwe nie są, ale chciałabym nauczyć się metod, które pomogą mi żyć bez stresu o nagłe ataki.
W mojej rodzinie gdzieś do skończenia 6 lat ojciec pił, a pod wpływem alkoholu wyzywał matkę od dziwek, że go zdradza i ją bił. Później go nie było, gdy siostra się wyprowadziła wszystkie winy spływały na mnie. Za każdym razem byłam obwiniana o wszystko, co zrobiłam to było źle a czego nie zrobiłam jeszcze gorzej. Matka nie okazywała mi uczuć, każda z nas codziennie siedziała zamknięta osobno, nie rozmawiałyśmy wcale. Od 16 roku zaczęłam popijać i się ciąć do teraz. Teraz mam 28 lat i mam problemy z zaufaniem, problemy w związku, z kontrolowaniem i autoagresją. Gdy już jest naprawdę źle, zaczynam wszystkie winy przypisywać sobie, że to moja wina i że jestem beznadziejna. Mam ataki paniki, nerwobóle i myśli samobójcze. Byłam u psychiatry, dostałam leki, ale nie czuję się po nich dobrze. Mam jeszcze skierowanie na terapię CBT. Co jest nie tak ?