- Strona główna
- Forum
- zdrowie seksualne
- Kręci mnie bicie...
Kręci mnie bicie paskiem - skąd u mnie takie zainteresowania?
Tomasz
Justyna Czerniawska (Karkus)
Na chwilę obecną ciężko udzielić odpowiedzi na zadane przez Pana pytanie. Podstawą do znalezienia wyjaśnienia będzie dobrze przeprowadzony wywiad oraz ewentualna dalsza współpraca z psychologiem bądź psychoterapeutą. Jeżeli opisana przez Pana sytuacja utrudnia codzienne funkcjonowanie, zachęcam do konsultacji z psychologiem bądź psychoterapeutą.
Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Iwona Lassota
Witam,jeżeli sytuacja opisana przez Pana sytuacja powoduje Pana cierpienie i wplywa na samopoczucie lub związek to zachęcam do pilnego zgłoszenia się do seksuologa.
Pozdrawiam!
Daria Kamińska
Dzień dobry,
rozumiem, że szuka Pan źródła tego, dlaczego taka właśnie aktywność działa na Pana podniecająco, jednak nie da się jednoznacznie na to odpowiedzieć - może być tak, że coś się za tym kryje, a może być też tak, że jak jest np. z preferencją ciastek o smaku X w porównaniu do ciastek Y, Z, czerpania ogromnej przyjemności z biegania zamiast jogi etc. Nasze preferencje seksualne są różne i nawet jeśli część z nich nie jest może zbyt popularna (albo się o tym nie mówi, więc nie mamy skali tego, jaką popularnością dana aktywność cieszy się w rzeczywistości), nie oznacza to, że wynika to z jakichś konkretnych przeszłych doświadczeń. To, co wydaje się kluczowe, to czy taka forma aktywności jest dla Pana w porządku, akceptuje ją Pan, czy wzbudza w Panu jakąś formę emocjonalnego cierpienia.
Jeśli to drugie, to warto wtedy skonsultować się ze specjalistą (np. seksuologiem).
Pozdrawiam serdecznie,
Daria Kamińska
Zobacz podobne
Witam. Od miesiąca jestem w związku ze świetną dziewczyną, z którą rozumiemy się bez słów i oboje uważamy, że jesteśmy dla siebie stworzeni. Jak się poznawaliśmy to dowiedziałem się, że jest ofiarą przemocy seksualnej. Mimo to czuła się przy mnie bezpiecznie i jakiś czas temu doszło między nami do pierwszej inicjacji seksualnej. Oboje tego chcieliśmy, to było nagłe, ale byliśmy z tego zadowoleni. Po niemal tygodniu widzieliśmy się i mi uświadomiła, że to nie moja wina, ale po prostu nie czuje się bezpiecznie, kocha mnie, ale aktualnie ma doła. Ewidentnie jakikolwiek dotyk jest dla niej bolesny emocjonalnie i niekomfortowy. Martwię się o nią, bo jest załamana. Kocha mnie, a ja nie chcę jej stracić. Wiem, że chodzi do terapeuty w Warszawie i pomogło jej to bardzo, a ja od jej traumy jestem pierwszym mężczyzną i po prostu boję się, że relacja się zakończy mimo miłości. Co mam robić? Czy należy dać jej czas i wszystko samo wróci do normy? Potrzebuję rady.