Czy złożyć życzenia rodzicom (z okazji rocznicy ślubu), którzy już się nie kochają?
MałaMi

Paweł Franczak
Droga MałaMi,
nie widzę powodów, by tego nie robić. To, jaką stworzyli relację jest ich sprawą, nawet jeśli daleka jest od ideału. Skoro są ze sobą oficjalnie, najwidoczniej chcą być w takim związku. Dla dzieci najlepiej jest, kiedy zajmują się raczej swoim życiem i swoimi związkami.
Życzę powodzenia,
Paweł Franczak

Katarzyna Kania-Bzdyl
Dzień dobry,
rocznica ślubu jest rocznicą, którą świętują małżonkowie, nikt więcej. Nie jest Pani zobowiązana do tego, aby kupować prezent czy też składać życzenia. Ponadto to rodzice codziennie podejmują decyzje jak wygląda ich małżeństwo. Proszę skupić się na swoim życiu :)
pozdrawiam,
Katarzyna Kania-Bzdyl

Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Dobierz psychologaZobacz podobne
Całe życie wstyd mi za rodziców. Oni nie rozmawiają, tylko się przekrzykują. W sklepie potrafią tylko kłócić o coś i obrażać. Poza tym matka nie jest zbyt mądra, a ojciec wydziera się za wszystko i dla mnie to istny wariat. Na skutek ich zachowań zepsuli mi reputację. Mieszkając przez większość życia z nimi i nad nimi, sąsiedzi często słyszeli ojca, który wyzywał mnie albo krytykował (nieważne było za co, tylko słyszeli "leń" albo "nierób"). Nic nie było prawdą, no ale ludzie stali przy oknach i śmiali się ze mnie. Do dziś raczej nie ojciec i matka, tylko ja nie jestem w poważaniu i mnie nie szanują. Jestem osobą zupełnie inną od nich, wykształconą, pracowitą itd. Do dziś ojciec potrafi wydziera się i oczywiście po opinii obrywa się mi.
Proszę mi wyjaśnić dlaczego nikt nie przyczepi się do niego? Ewentualnie słyszę "jest troszkę nerwowy"... Szok. Jako dziecko marzyłam, żeby przymusowo go zaczęli leczyć
Hej, mój ojciec bił mamę cały życie, rozwiodła się z nim.
Ojciec ma nową rodzinę i staram się go odwiedzać, lecz za każdym razem jak go widzę, czuje wstręt i nienawiść.
Ojciec chciał się pozbyć młodszej siostry z domu w wieku 12 lat, a teraz jak jest dorosła i wyszła za bogatego chłopaka, to odwiedza ją i udaje super dziadka.
Mam ochotę go zabić za ból, jaki sprawił mojej mamie, pomóżcie mi, bo stanie coś złego.
Siedzi to we mnie i nie umiem z tym dalej żyć.
Daro z Wałbrzycha