Warszawa- terapia uzależnień od cyberprzestrzeni, social mediów.
Dzień dobry. Czy w Warszawie funkcjonuje terapia uzależnień od telefonu, mediów społecznościowych etc.? Jeśli tak, gdzie można by się udać po pomoc? Pozdrawiam
Clapeyron

Paweł Cisowski
Dzień dobry
Uzależnienie od telefonu (tzw. fonoholizm) należy do grupy uzależnień o charakterze behawioralnym. Polecam zatem udać się do specjalisty, który prowadzi psychoterapię uzależnień behawioralnych.
Pozdrawiam serdecznie
Paweł Cisowski
Psycholog | Psychoterapeuta poznawczo-behawioralny w trakcie szkolenia | Terapeuta EMDR

Anastazja Zawiślak
Dzień dobry!
Tak, w Warszawie dostępna jest pomoc dla osób zmagających się z uzależnieniem od telefonu, mediów społecznościowych i innych technologii. Wiele ośrodków i gabinetów terapeutycznych oferuje wsparcie w zakresie terapii uzależnień behawioralnych, w tym od technologii. Specjaliści w takich miejscach pomagają zrozumieć przyczyny uzależnienia, pracują nad rozwojem zdrowszych nawyków i wspierają w odbudowie równowagi życiowej.
Przykładowe placówki, które udało mi się wyszukać to:
1. Centrum Konsultacyjne AKMED – specjalizuje się w terapii uzależnień behawioralnych.
2. Centrum Psychoterapii i Rozwoju Osobistego "Sens"– również oferuje pomoc w zakresie uzależnień od nowych technologii.
3. Warszawskie placówki leczenia uzależnień, takie jak Poradnia Leczenia Uzależnień, które mogą mieć specjalistów zajmujących się również uzależnieniami behawioralnymi.
Można też poszukać wsparcia w ramach terapii indywidualnej u psychoterapeuty specjalizującego się w uzależnieniach behawioralnych. Wiele gabinetów oferuje obecnie konsultacje online, co może być wygodnym rozwiązaniem.
Życzę powodzenia w znalezieniu odpowiedniego wsparcia!
Anastazja Zawiślak

Anna Haczyk
Uzależnienie behawioralne (o takim tu najprawdopodobniej mowa) można leczyć w ramach ubezpieczenia NFZ w poradni leczenia uzależnień. Adresy i terminy można ustalić korzystając z wyszukiwarki terminów NFZhttps://terminyleczenia.nfz.gov.pl/

Sylwia Anglart
Dzień dobry,
poza wskazanymi adresami zachęcam również do kontaktu z poradnią "Poza iluzją". Świetni specjaliści zajmujący się uzależnieniami behawioralnymi. Powodzenia.
Z wyrazami szacunku,
Sylwia Anglart

Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Dobierz psychologaZobacz podobne
Czasami czuję, że ta cała izolacja, której każdy z nas musiał doświadczyć, wpłynęła na mnie bardziej, niż się spodziewałam. Byłam zawsze osobą towarzyską, ale zamknięcie w czterech ścianach sprawiło, że poczułam wielką samotność, a z nią przyszła depresja. Nadal każdy dzień ciągnie się w nieskończoność.
Zastanawiam się, czy terapia online może być jakimś rozwiązaniem dla mnie? Słyszałam, że psychoterapia online bywa równie skuteczna, jak sesje twarzą w twarz, ale mam pewne wątpliwości co do budowania relacji przez ekran.
Potrzebuję wsparcia, a jednocześnie chcę czuć, że mogę się otworzyć przed kimś, kto mnie naprawdę zrozumie.
Dzień dobry,
Poszukuję psychoterapii na NFZ w Krakowie, jest to dość pilna sprawa. Mam objawy depresyjne oraz lękowe.