- Strona główna
- Forum
- związki i relacje
- Jak mam sytuacje...
Jak mam sytuacje rozumieć, czy ona jest zainteresowana dalszą relacją czy raczej nic z tego.
kolan
TwójPsycholog
Cześć,
nie mogę zaoferować innej pomocy, niż by porozmawiał Pan ze wspomnianą kobietą :) Nie jesteśmy w stanie przewidzieć, co ktoś ma na myśli. Szczera rozmowa, wyrażająca Pana odczucia, obawy i zaobserwowane sytuacje. bez obwiniania, będzie najlepszą i tak naprawdę jedyną możliwością dowiedzenia się więcej o sytuacji :)
Powodzenia!
Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Anna Martyniuk-Białecka
Również mi się wydaje, że najwyższy czas na szczerą, dobrą rozmowę i wówczas będzie wiadomo, jakie działania podjąć dalej.
Pozdrawiam serdecznie,
psycholog Anna Martyniuk-Białecka
Irena Kalużna-Stasik
Dzień dobry,
Ciężko się domyśleć co ta dziewczyna chcę/planuje, kiedy Pan wprost nie zapyta. Komunikacja jest podstawą w zdrowej relacji, kiedy komunikujemy swoje potrzeby i wartości, to wiemy na czym stoimy i czego możemy się spodziewać od drugiej strony. A także jest to bardzo ważne, gdyż wyrażamy szacunek do siebie i do drugiej strony. Wtedy czujemy, że ta relacja jest szczera, autentyczna i zdrowa. Zachęcam Pana umówić się na rozmowę z dziewczyną i też zakomunikować swoje potrzeby i oczekiwania a także zapytać o to drugą stronę.
Powodzenia!
Irena Kalużna-Stasik -psycholog
Katarzyna Kania-Bzdyl
Dzień dobry,
nikt nie udzieli Panu lepszej odpowiedzi na to pytanie niż sama adresatka, czyli kobieta, z którą Pan się spotyka. To oczywiste, że chciałby Pan wiedzieć, na czym stoi i ku czemu zmierza Wasza relacja.
Myślę, że warto odważyć się na ten krok i odbyć rozmowę ze znajomą. Niestety domysły nie zawsze prowadzą w dobrą stronę.
Pozdrawiam :)
Katarzyna Waszak
Dzień dobry!
Trudno poznać intencje osoby, o której mamy tak mało informacji. Może lęka się wchodzić w bliskość. Zastanawia, dlaczego trudno Panu rozpocząć szczerą rozmowę na ten temat, tylko snuje Pan domysły. Co zadziewa się w Państwa relacji, że otacza ją aura tajemniczości? Zachęcam do wyrażenia oczekiwań oraz poinformowania, co Pan może ofiarować od siebie. Ważne, abyście oboje czuli się bezpiecznie i budowali związek na zrozumieniu.
Pozdrawiam
Katarzyna Waszak - psychoterapeuta

Zobacz podobne
Witam wszystkich,
po spotykaniu się z dziewczyną przez 2 miesiące stwierdziła, że nic do mnie nie czuje, od początku nic do mnie nie czuła, tak stwierdziła w wiadomości.
Regularnie się spotykaliśmy, zabierałem ją wszędzie - na kino, basen, łyżwy, do różnych restauracji. Na każde spotkanie kupowałem kwiaty, często powtarzała, że potrzebuje więcej czasu i chce się lepiej poznać. Nie całowaliśmy się i nigdy nie doszło do czegoś więcej. Mówiłem jej otwarcie, co do niej czuje.
Nie wiem, co mam zrobić czy dać sobie spokój?
Czuję się jak koło zapasowe, aż pozna kogoś innego.
Powiedziała, że "jestem jak kolega dla niej a czy to się zmieni, to nie wie", jest mi bardzo przykro, że mnie tak potraktowano.
Byłem cierpliwy, dawałem jej czas, żeby mnie poznać.
Jest sens dalej tkwić w takiej relacji? Oczywiście ja za wszystko płaciłem, gdy ją zabierałem. Zaplanowałem nawet wyjazd 3- dniowy i chciałem ją tam zabrać, oczywiście jest chętna pojechać tam, ale dała mi znać do zrozumienia jak wyżej.
Proszę o odpowiedź.