- Strona główna
- Forum
- dzieci i młodzież, rodzicielstwo i rodzina, związki i relacje
- Rozstanie rodziców...
Rozstanie rodziców a 4-letnie dziecko – jak rozmawiać z córką lub synem i czego nie mówić przy dziecku?
Karolina
Zadaj to samo pytanie
Materiały wspierające

TwójPsycholog
Jak rozmawiać z dziećmi o wojnie? Poradnik dla rodziców, wolontariuszy i nauczycieli
Wspierający poradnik dla dorosłych, którzy chcą mądrze i wrażliwie rozmawiać z dziećmi o wojnie. Praktyczne wskazówki, ciepło i zrozumienie – stworzone przez specjalistki zdrowia psychicznego TwójPsycholog.

Justyna Orlik
Darmowy webinar - Rozstanie rozwala życie. Jak je wspólnie oswajać?
Webinar o rozstaniu pomoże Ci zrozumieć intensywne emocje, które pojawiają się np. po rozwodzie. Dowiesz się, dlaczego reagujesz w określony sposób, jak odzyskać kontakt ze sobą i odnaleźć spokój. Czeka Cię też ćwiczenie wspierające regulację emocji.

TwójPsycholog
Nie mów mi jak - poradnik dla Rodziców
Poradnik dla rodziców zmęczonych ocenami i dobrymi radami. O odpuszczaniu perfekcjonizmu, akceptacji własnych błędów i odzyskiwaniu pewności w rodzicielstwie – we współpracy z The Village w ramach kampanii #NieMówMiJak.

TwójPsycholog
Nie mów mi jak. Poradnik dla bliskich
Poradnik dla tych, którzy chcą wspierać rodziców z empatią i zrozumieniem. O tym, jak być blisko bez oceniania, jak pomóc bez dawania rad – we współpracy z The Village, w ramach kampanii społecznej #NieMówMiJak.

Katarzyna Dembe
ADHD u dziecka. Poradnik przetrwania (i budowania relacji)
Materiał dla rodziców dzieci z ADHD, którzy szukają praktycznych wskazówek i wsparcia w codziennym życiu. Zawiera informacje o objawach ADHD, jego wpływie na dziecko oraz porady dotyczące komunikacji i budowania relacji opartej na zaufaniu i empatii.

Instytut Psychoterapii i Rozwoju HiMind
Relacje
„Relacje” to krótki poradnik z praktycznymi wskazówkami i technikami, które pomagają lepiej rozumieć siebie i partnera, poprawiać komunikację oraz skuteczniej radzić sobie z codziennymi konfliktami.
Warto przeczytać

Rozmowa z nastolatkiem zaczyna się od relacji

Sytuacja dziecka podczas rozstania rodziców

Mój nastolatek nie chce pomocy - co robić?

Moje dziecko dostało diagnozę niepełnosprawności. Co teraz?

Kłótnie przy dziecku - o zmęczeniu, które uruchamia pewne wzorce