- Strona główna
- Forum
- kryzysy
- Myśli samobójcze....
Anastazja Zawiślak
Dzień dobry Pani Edyto,
Bardzo mi przykro, że zmaga się Pani z tak trudnymi myślami. Proszę pamiętać, że nie jest Pani sama i pomoc jest dostępna. Ważne jest, aby teraz nie pozostawała Pani z tym sama – proszę skontaktować się z kimś bliskim, komu Pani ufa, lub z profesjonalistą, takim jak psycholog, psychoterapeuta czy psychiatra.
W Polsce dostępne są darmowe infolinie wsparcia, takie jak:
- Centrum Wsparcia dla Osób w Kryzysie Emocjonalnym: 800 70 2222 (czynne całą dobę)
- Telefon Zaufania dla Dorosłych: 116 123 (czynny codziennie od 14:00 do 22:00)
Proszę spróbować sięgnąć po tę pomoc – rozmowa może być pierwszym krokiem w stronę ulgi. Pani życie i emocje są ważne, a trudne chwile, choć bardzo bolesne, mogą być przejściowe.
Proszę dać sobie szansę na wsparcie!
Anastazja Zawiślak
Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Katarzyna Waszak
Dzień dobry!
To bardzo ważny Pani zasób, że szuka pomocy w kryzysie. Natrętne myśli samobójcze są uciążliwe, utrudniają funkcjonowanie. Zachęcam do zgłoszenia się do psychiatry, poszukania wsparcia psychoterapeuty bądź psychologa, skorzystania z telefonu zaufania. Ważna jest w takich sytuacjach sieć wsparcia - rodzina, znajomi. Kryzysy mijają. Proszę sobie przypomnieć, dzięki jakim swoim zasobom, działaniom poradziła sobie Pani w innych trudnych sytuacjach. Może będzie Pani mogła skorzystać z tego również teraz.
Pozdrawiam serdecznie

Zobacz podobne
Mam myśli samobójcze i one ciągle trwają, nie mijają, co pewien czas wracają. Przyczyną ich są nierozwiązane problemy natury sytuacyjnej. Wszyscy, dosłownie wszyscy piszą, że kryzys to stan przejściowy, który zawsze mija. Dlaczego więc w moim przypadku nie mija? Czy ja w sposób nieświadomy sztucznie podtrzymują moje problemy, czy o co chodzi?