- Strona główna
- Forum
- inne, psychoterapia, rozwój i praca
- Jakie wyzwania...
Jakie wyzwania napotkali psychoterapeuci po otwarciu gabinetu? Marketing, pacjenci czy papierkowa robota?
Mikołaj Czajka
Z całą pewnością po psychologicznemu "to zależy", ja na swoim przykładzie nie zauważyłem jakiegoś rodzaju zaskoczenia w związku z "papierkową robotą", a i liczba pacjentów również jest moim zdaniem kwestią osobniczą - jedni będą długo budowali bazę klientów, a inni bardzo szybko zapełnią cały grafik
Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Piotr Ziomber
Witam
Niestety jest to prawda. Ale to zależy gdzie się pracuje. Niektórzy zatrudniają kogoś do pomocy, inni działają na własną rekę, tak wiec oprócz pracy gabinetowej trzeba doliczyć pracę dotyczącą analizy przypadu, wprowadzenia do systemu itd.
Bożena Nagórska
Witaj.
Prywatna praktyka daje niesamowitą niezależność, ale uczy, że aby przetrwać i nie wypalić się w pierwszych latach, trzeba stać się równie dobrym organizatorem i przedsiębiorcą, co terapeutą. Tego na studiach i szkoleniach niestety nikt nie uczy. Warto wziąć to pod uwagę.
Z pozdrowieniami

Zobacz podobne
Ostatnio coraz częściej czuję duży stres przed wystąpieniami publicznymi w pracy. Już sama myśl o konieczności prezentowania czegokolwiek przed zespołem lub klientami sprawia, że się denerwuję i to wręcz blokuje moje działania.
Mam wrażenie, że ten stres nie pozwala mi w pełni pokazać moich zawodowych możliwości, co zaczyna wpływać na moje zadowolenie z pracy.
Chciałbym odzyskać pewność siebie w pracy i móc swobodnie przedstawiać swoje pomysły bez obaw o to, jak zostanę odebrany. Będę wdzięczny za każdą poradę.