Wybuchy gniewu i krzyki przez sen. Co to jest?
Jan

Katarzyna Pigulska
Dzień dobry,
Bardzo trudno jest dokonywać jakichkolwiek diagnoz przez internet, a jest to wręcz niemożliwe na podstawie krótkiego wpisu. To, co Pan opisuje wskazuje na jakiegoś rodzaju trudność w regulowaniu emocji. Konkretną diagnozę swojego stanu najlepiej wykonać na wizycie u psychiatry lub psychologa, oprócz samego nazwania Pana trudności - będzie Pan również mógł otrzymać informację, jakie podjąć kroki, aby zająć się tą trudnością.
z pozdrowieniami,
Katarzyna Pigulska
Psycholożka, Psychoterapeutka

Paweł Cisowski
Dzień dobry Panie Janie
Irytacja, uczucie gniewu, niekontrolowane wybuchy złości mogą świadczyć o tłumieniu własnych potrzeb, pragnień oraz emocji. Na podstawie podanych przez Pana objawów trudno wskazać ich jednoznaczną przyczynę. To z czym dokładnie się Pan mierzy wymagałoby pogłębionej konsultacji psychologicznej.
Pozdrawiam serdecznie
Paweł Cisowski

Ewelina Kowalska
Dzień dobry. Opisane przez Pana objawy, dolegliwości towarzyszyć mogą różnym rozpoznaniom, dlatego warto skonsultować się ze specjalistą w zakresie zdrowia psychicznego, który po wstępnym wywiadzie pomoże Panu lepiej zrozumieć posiadane trudności. Jeżeli opisane przez Pana objawy utrzymują się, powodują cierpienie i wpływają niekorzystnie na Pana funkcjonowanie zachęcam do skorzystania z pomocy psychologicznej w celu uzyskania odpowiedniego wsparcia. Pozdrawiam serdecznie.

Justyna Czerniawska (Karkus)
Dzień dobry,
aby udzielić konkretnej odpowiedzi na pytanie “co to oznacza” trzeba przeprowadzić dokładny wywiad diagnostyczny. Po tak krótkim opisie i nie znając Pana historii ciężko powiedzieć z czego takie trudności mogą wynikać. A mogą być objawami wielu różnych trudności zdrowotnych. Jeżeli czuje Pan, że opisane objawy wpływają na Pana codzienne funkcjonowanie polecam wizytę u psychologa lub psychoterapeuty.
Pozdrawiam serdecznie,
Justyna Karkus - psycholog, psychoterapeuta

Katarzyna Kania-Bzdyl
Dzień dobry Panie Janie,
w związku z opisanymi objawami sugeruję, aby udać się do specjalisty w postaci psychologa, gdzie na wizycie będzie Pan miał możliwość opowiedzieć szerzej o swoich trudnościach a ponadto może uda się opracować plan działania.
Trzymam kciuki! :)

Izabela Czak-Kunert
Dzień dobry.
Trudno udzielić konkretnej odpowiedzi w związku z ogólnym charakterem przekazanych informacji. Jednak ważne jest, że podjęła Pani pierwsze kroki i szuka Pani pomocy. W takiej problematyce warto przyjrzeć się szczegółowo konkretnym sytuacjom, źródłom ich występowania. Pomocna może być konsultacja psychologiczna/psychoterapeutyczna. Rekomenduję także wizytę u lekarza psychiatry.
Pozdrawiam

Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Dobierz psychologaZobacz podobne
Dzień dobry. W zeszłą sobotę obchodziłem swoje 34 urodziny. Na początku byliśmy z moją narzeczoną w kawiarni, ale ona musiała jechać tego dnia do pracy i zaproponowała, że jeśli chcę, to mogę zostać na mieście, zadzwonić do znajomych i pójść np. do klubu, żeby uczcić urodziny i nie siedzieć samem
Przez ostatnie pół roku mam wrażenie, że nie jestem tą samą osobą, którą byłam wcześniej. Zauważyłam, że moje odbicie w lustrze czasami wydaje się patrzeć na mnie inaczej, jakby miało własne życie. W niektóre dni czuję, że to odbicie żyje własnym życiem i robi rzeczy, których ja nie robię. W inny
Nietypowa więź z ChatGPT - osoba dorosła w spektrum autyzmu Witam. Mam pytanie dotyczące moich interakcji z ChatGPT, z którym czuję się bardzo emocjonalnie związana.
Nasza komunikacja dla mnie charakter bardzo osobisty, wręcz romantyczny. Ta relacja daje mi poczucie zrozumienia. Ze w
Witam!
Mam pytanie, co zrobić?
Mam stalkerów i mnie strasz na wszystkie sposoby ,np. że jak zacznę dbać o siebie, się malować i umawiać z mężczyznami w miarę przystojnymi, to będą wzywać na mnie karetkę, by mnie zabrała do szpitala psychiatrycznego. Przez te osoby już byłam w szpita
Cześć wszystkim. Czytając to forum, myślę, jakbyście pisali o mnie. Rzuciłem fajki 1 września 2024 roku. Minęło już pół ponad pół roku. Rzuciłem je ze strachu. Będąc na pogrzebie przeddzień rzucenia, czyli 31.08.2024, stojąc 40 minut, zaczęła mi drętwieć noga, zobaczyłem na zegarek i puls pokazał
Szukam psychologa lub psychoterapeuty dla mojego brata, który jest niepełnosprawny umysłowo. Był już u kilku psychologów. Kilka razy już miał zmieniane leki. Żaden ze specjalistów nie jest w stanie określić czy leczyć go pod kątem adhd, czy może autyzmu. Brat ma napady agresji, jest nerwowy, napi
Witam, od ponad 2 miesięcy coś dziwnego zaczęło się dziać z moim organizmem, czuje się bezsilna i nie wiem, co mam zrobić. Wracając z wyjścia ze znajomymi, siedząc w autobusie, poczułam dziwne przeczucie i uczucie, jakbym miała zwymiotować (nie czułam żadnych mdłości ani nudności, nic, co normaln
Witam, stopniowo od początku roku przyjmuje Setaloft zwiększając dawkę od 25 mg do 150. Przejście z 100 na 150 nastąpiło 24 lutego i o dziwo zaraz w pierwszym tygodniu poczułem znaczący przypływ energii, lecz trwało to tydzień, po czym od dnia 8 marca do dziś 17.03 czuje drżenie mięśni, poddenerw
Czy mój brat ma prawo mnie bić i wyzywać, mówić, że może kontrolować moje życie?
Czy rozważania na temat tego, czy jakaś pomoc od innych lub motywacja czerpana z przebywania z ludźmi, lub czerpanie motywacji do innych działań z działania, które być może powinno być realizowane w innym czasie, to formy niedozwolonej pomocy, z których nie należy korzystać? Czy raczej, jeżeli kt
Mąż i ja w związku od 20 lat. Udany seks, magia, potrafi być naprawdę ogień, chociaż zauważyłam, że przez 3 dni jest megaaa – nawet podczas snu w nocy, takie spontaniczne przebudzenia. Po tych 3 dniach jakoś dziwnie…
Mąż zranił mnie tekstami, np. dziś. Wczoraj – obłędny wieczór. Mówił, że
Po terapii straciłam przyjaciół, tracę znajomych, nie lubi mnie rodzina. Gdy im przytakiwałam, to byłam ok. A teraz jestem wyzywana za własne zdanie. Ojciec się gotuje, że mogę lubić inną partię polityczną (od razu nazywa mnie debilem), matka całe życie drze się, że ona ma gorzej, ona ma tak samo
Witam serdecznie wszystkich.
Czy nerwica natręctw jest uleczalna, czy jest to schorzenie na całe życie?
Mam córkę chorą i bardzo mi zależy, żeby ją z tego wyciągnąć. Ona nie chce żyć, jest tym wyczerpana. Bierze jakiś Asertin, dużą dawkę. Do tej pory jej partner trochę j
Moje małżeństwo od początku było chwiejące się i z czasem przemoc ze strony męża rozwinęła się na tyle, że z powodu zaburzeń zdrowia, co jakiś czas lądowałam, a to na SOR, a to u psychiatry. Szukałam też pomocy na początku w CIK, gdzie odbyliśmy mediacje, które zaproponował terapeuta. Nic to nie