Left ArrowWstecz

Wybuchy gniewu i krzyki przez sen. Co to jest?

Witam, często się denerwuję, często mam doła, często wybucham gniewem. Na nic ochoty nie mam, wszystko mnie praktycznie irytuje, mało tego - często krzyczę przez sen. Czy można mi doradzić co to oznacza?
User Forum

Jan

9 miesięcy temu
Katarzyna Pigulska

Katarzyna Pigulska

Dzień dobry,
Bardzo trudno jest dokonywać jakichkolwiek diagnoz przez internet, a jest to wręcz niemożliwe na podstawie krótkiego wpisu. To, co Pan opisuje wskazuje na jakiegoś rodzaju trudność w regulowaniu emocji. Konkretną diagnozę swojego stanu najlepiej wykonać na wizycie u psychiatry lub psychologa, oprócz samego nazwania Pana trudności - będzie Pan również mógł otrzymać informację, jakie podjąć kroki, aby zająć się tą trudnością.

z pozdrowieniami,
Katarzyna Pigulska

Psycholożka, Psychoterapeutka

9 miesięcy temu
Paweł Cisowski

Paweł Cisowski

Dzień dobry Panie Janie

Irytacja, uczucie gniewu, niekontrolowane wybuchy złości mogą świadczyć o tłumieniu własnych potrzeb, pragnień oraz emocji.  Na podstawie podanych przez Pana objawów trudno wskazać ich jednoznaczną przyczynę. To z czym dokładnie się Pan mierzy wymagałoby pogłębionej konsultacji psychologicznej. 

Pozdrawiam serdecznie

Paweł Cisowski 

9 miesięcy temu
Ewelina Kowalska

Ewelina Kowalska

Dzień dobry. Opisane przez Pana objawy, dolegliwości towarzyszyć mogą różnym rozpoznaniom, dlatego warto skonsultować się ze specjalistą w zakresie zdrowia psychicznego, który po wstępnym wywiadzie pomoże Panu lepiej zrozumieć posiadane trudności. Jeżeli opisane przez Pana objawy utrzymują się, powodują cierpienie i wpływają niekorzystnie na Pana funkcjonowanie zachęcam do skorzystania z pomocy psychologicznej w celu uzyskania odpowiedniego wsparcia. Pozdrawiam serdecznie.

9 miesięcy temu
Justyna Czerniawska (Karkus)

Justyna Czerniawska (Karkus)

Dzień dobry,

aby udzielić konkretnej odpowiedzi na pytanie “co to oznacza” trzeba przeprowadzić dokładny wywiad diagnostyczny. Po tak krótkim opisie i nie znając Pana historii ciężko powiedzieć z czego takie trudności mogą wynikać. A mogą być objawami wielu różnych trudności zdrowotnych. Jeżeli czuje Pan, że opisane objawy wpływają na Pana codzienne funkcjonowanie polecam wizytę u psychologa lub psychoterapeuty.

Pozdrawiam serdecznie,

Justyna Karkus - psycholog, psychoterapeuta 

9 miesięcy temu
Katarzyna Kania-Bzdyl

Katarzyna Kania-Bzdyl

Dzień dobry Panie Janie,

w związku z opisanymi objawami sugeruję, aby udać się do specjalisty w postaci psychologa, gdzie na wizycie będzie Pan miał możliwość opowiedzieć szerzej o swoich trudnościach a ponadto może uda się opracować plan działania. 

Trzymam kciuki! :)

9 miesięcy temu
Izabela Czak-Kunert

Izabela Czak-Kunert

Dzień dobry. 

Trudno udzielić konkretnej odpowiedzi w związku z ogólnym charakterem przekazanych informacji. Jednak ważne jest, że podjęła Pani pierwsze kroki i szuka Pani pomocy. W takiej problematyce warto przyjrzeć się szczegółowo konkretnym sytuacjom, źródłom ich występowania. Pomocna może być konsultacja psychologiczna/psychoterapeutyczna. Rekomenduję także wizytę u lekarza psychiatry. 

Pozdrawiam

9 miesięcy temu

Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?

Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!

Dobierz psychologaArrowRight

Zobacz podobne

Jestem ciągle zmęczona, wstaje już zmęczona, prawie cały czas odczuwam dziwny niepokój.
Dzień dobry, jestem ciągle zmęczona, wstaje już zmęczona, prawie cały czas odczuwam dziwny niepokój. Do wielu rzeczy muszę się zmuszać choć bym wolała zostać w łóżku. Co to moze byc?
Witam, ostatnio mam zaburzenia w formie nocnych wybudzeń z lękiem.
Witam, ostatnio mam zaburzenia w formie nocnych wybudzeń z lękiem. Czuję, że mogę zaraz zwariować, a jestem w ciąży. I tego się boję. Co można brać przed snem, żeby dobrze się wyspać bez budzenia się?
Uporczywe myśli, lęk i niepokój - jak sobie poradzić?
Dzień dobry, miewam czasem uporczywe myśli, lęk i niepokój. Z czym nie umiem sobie poradzić, dodatkowo odczuwam odrzucenie Co mam robić?
Dzień dobry, chcę dowiedzieć się więcej o zaburzeniach lękowych.
Dzień dobry, chcę dowiedzieć się więcej o zaburzeniach lękowych. Nie potrafię radzić sobie w kościele, dopada mnie lęk i stoję w drzwiach, żeby w razie czego szybko wyjść. Jest mi z tym bardzo źle. Proszę o pomoc.
Witam, mam pytanie. Co mam zrobić jak często nie mogę zasnąć
Witam, mam pytanie. Co mam zrobić jak często nie mogę zasnąć, bo wszystko mnie denerwuje, chrapanie, nawet jak ktoś herbatę miesza. Proszę o odpowiedź.
Lęk, niepokój, duszności w sytuacjach stresowych - gdzie lepiej się udać?
Witam. Często odczuwam lęk i niepokój, w sytuacjach stresowych mam duszności, napady gorąca, zawroty głowy, szum w uszach, robi mi się słabo i drży mi całe ciało. Mam też problemy żołądkowe oraz częstomocz. Od pewnego czasu mam także problem ze skupieniem się, w towarzystwie często się wyłączam i nie słucham tego, co ktoś do mnie mówi. Czasami niektóre z tych objawów pojawiają się także bez konkretnego powodu. Nawet błahe sytuacje z życia codziennego mnie stresują. Objawy te utrzymują się u mnie już od ok. 5 lat i zastanawiam się nad pójściem na terapię, jednak nie wiem czy z takimi objawami na pierwszą wizytę lepiej udać się do psychologa czy psychiatry. Proszę o poradę.
Czuję uogólniony lęk, mam napady złości - jak sobie poradzić?
Ciągle czuję strach o jutro. Nie wiem, jak radzić sobie z atakami złości. Nerwami.. czy jeśli to ja pytam o powód to ja robię problem? Jak sobie z tym wszystkim radzić?
Napady lęku, zamartwianie się, objawy fizyczne nerwowości. Co to może być?
Witam. Od jakiegoś czasu źle się czuję Martwię się o swoje zdrowie, że umrę, że coś mi się stanie, w nocy się budzę czasami z takim dziwnym niepokojem, nieraz zalewa mnie pot, po chwili mi zimno, często mam tak, że nie mogę wziąć pełnego wdechu i to też mnie stresuje. A wszystko zaczęło się od tego, jak się źle poczułam, zaczęłam się trząść i waliło mi serce.
Lęk wokół snu i objawy somatyczne. Jak sobie pomóc?
Mam pytanie odnośnie problemów ze snem. Często zdarza mi się zasypiając myśląc tylko o tym, że nie mogę odpłynąć i zasnąć, gdy już pojawia się moment, że jestem blisko zaśnięcia, moja podświadomość wybudza mnie z tego stanu mówiąc ,,nie śpij” i gwałtownie muszę ruszyć ręką, głową lub nogą, żeby tylko nie zasnąć, a bardzo chce. Potrafię mieć tak 20 razy w ciągu jednej nocy, jest to męczące. Do tego dochodzą problemy z wybudzaniem się w nocy i nagłym ogromnym lękiem, niepokojem, kołataniem serca. Zdarza się to również w połączeniu ze strasznym bólem nogi lub ręki. Jest to na tyle straszne, że potrafię obudzić partnera mocnym uszczypnięciem mówiąc, że nie wiem co się ze mną dzieje i żeby dzwonił po karetkę. Zdarzyło mi się też w pół świadomości wybiec z pokoju do sypialni mojej mamy w poszukiwaniu pomocy. Bardzo proszę o odpowiedź, czym to może być spowodowane i jak sobie pomóc?