- Strona główna
- Forum
- inne, traumy, zaburzenia nastroju
- Mam wrażenie, że...
Mam wrażenie, że nie mam w głowie żadnych myśli, pustkę.
Asia
Anna Martyniuk-Białecka
Co to dla Pani oznacza? Jak bardzo jest przeszkadzające? Poproszę o więcej informacji na ten temat. Nie można się ustosunkować do tej wypowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie,
psycholog Anna Martyniuk-Białecka
Nadal nie znasz odpowiedzi na nurtujące Cię kwestie?
Umów się na wizytę do jednego z naszych Specjalistów!
Justyna Czerniawska (Karkus)
Dzień dobry,
Zastanawiam się, czy myśl, że nie ma się przepływających przez głowę myśli nie jest myślą? Wydaje mi się, że pytanie jest zadane w bardzo ogólny sposób i ciężko będzie się wypowiedzieć. Pytanie co to oznacza, że nie ma Pani myśli przepływających przez głowę? Jak się to objawia?
Pozdrawiam serdecznie,
Justyna Karkus - psycholog, psychoterapeuta

Zobacz podobne
Jestem już po 30. Mężczyzna. Od wieku licealnego towarzyszy mi silne poczucie bycia gorszym od innych. Myślę, że jest to rezultat kumulacji kilku traum: śmierci ojca, gdy byłem jeszcze małym, ale już świadomym chłopcem, traumy odrzucenia ze strony płci przeciwnej i ogólnej wrażliwości i słabej psychiki. Jestem wycofany, mam skłonności do izolacji i co najgorsze odpuszczam wyznaczanie sobie nowych celów, bo z góry zakładam, że na pewno mi się nie uda. To nie lenistwo, to czarnowidztwo i strach. W każdej nowej pracy jestem sparaliżowany stresem. Jak uwierzyć w siebie, na czym zbudować swoją osobowość? Nie czuję, że kiedykolwiek miałem jakikolwiek punkt zaczepienia, coś o czym wiedziałbym, że idzie mi dobrze.